Border Collie

 

De Border Collie heeft een schofthoogte van 46-56 cm (teef en reu) en een gewicht van 4-20kg (teef en reu).

Als minimale maat bench adviseren wij u een maat 4 91x58x64cm).

Indien de hond er vaak lang in moet of als u er bijv. een voer/waterbak of mandje in kwijt wilt adviseren we u een maat groter te nemen.

Als formaat voor een kussen of mand raden we u 80-100cm aan.

Heeft u een Border Collie? Dan zouden wij het leuk vinden als u ons een foto van uw hond wilt mailen en of een stukje over uw ervaring met de hond.

Wij zullen dat dan op deze pagina gaan plaatsen.

 Desiree Orre Hier mijn verhaal. Ik hen zelf een Border Collie pup van nu bijna 11 weken oud. Wij wilden graag een hond dat goed zou gaan luisteren, niet zo sterk is en waar ik dan toch hondenbehendigheid wil gaan doen. Zo kwamen wij uit op dit geweldige ras. Zelf ben ik hondentrimster en kom dus al veel soorten honden tegen. Opzoek gegaan en hebben we Milou gevonden. Heerlijk enthousiast ras dat super blij is als je er weer mee aan ze slag gaat. Heerlijk zoon pupje al kan ik noet wachten tot ze groot genoeg is om mee te doen met de behendigheid, en misschien nogwel schapendrijven als ze dit leuk vind;). Een echte allemans vriend en vind alles leuk, al is dat ook nog wel pup, en het allerleukst is iets pakken wat niet mag haha. Hierbij de foto

bordercollie