HOKKEN EN KOOIEN

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 93

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 93

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Konijnenkooi

Ben je van plan om een konijn aan te schaffen? Dan heb je de keuze om je konijn binnen of buiten te houden. Een konijnenkooi is bij ons zowel verkrijgbaar in de vorm van een binnenhok als buitenhok. Het is voor konijnen die je in de tuin houdt belangrijk om voldoende bewegingsruimte te hebben. Houd je het konijn binnen dan is de kooi vaak wat kleiner omdat je het huisdier natuurlijk ook regelmatig erbuiten bewegingsruimte geeft. Ons assortiment met konijnenhokken geeft jou de keuze om zowel met het formaat als met de indeling rekening te houden.

Konijnenkooi voor binnen

Er zijn verschillende soorten konijnen qua grootte en het is belangrijk om daarmee rekening te houden. Een dwergkonijntje heeft minder ruimte nodig dan een Vlaamse reus. Wij hebben verschillende formaten kooien beschikbaar als je van plan bent je konijn binnen te houden. Het is wel belangrijk om je konijn regelmatig uit de kooi te laten en rond te laten huppelen. Dat is goed voor het welzijn van je huisdier. Het is natuurlijk ook mogelijk om konijnenspeeltjes aan te schaffen voor in de kooi. Of konijnensnacks te kopen om je konijn in de kooi binnen bezig te houden. Ook daarin voorziet ons uitgebreide en gevarieerde assortiment. Wij bieden kooien voor binnen net als voor buiten aan tegen de laagste prijzen en van de beste kwaliteit.

Konijnenhok voor buiten

Heb je een tuin of een balkon en wil je het konijn buiten een plekje geven? Wij hebben prachtige konijnenhokken voor buiten beschikbaar. De hokken zijn zo uitgevoerd dat je er gemakkelijk bij kan om de ren te verschonen. Het is ook mogelijk om een groot konijnenhok aan te schaffen als je van plan bent om meerdere konijnen te houden. Bijvoorbeeld in de vorm van een grote ren met slaaphuis en verdieping, waarbij de ondergrond open is en op gras neer is te zetten.

Leefruimte voor je buitenkonijn

Het is voor een konijnenhok buiten dat je het konijn of de konijnen genoeg leefruimte biedt. Voor het houden van een enkel konijn moet je denken aan een vlak oppervlak van minimaal twee vierkante meter. Meer ruimte is natuurlijk altijd beter, want daar wordt je konijntje gelukkig van. Houd bij het plaatsen van de hok in je tuin wel rekening met de zon. Het is niet voor je komijn om de hele dag in de volle zon te zitten. Kies daarom een schaduwrijke plek uit. Verder is het aan te raden om op de windrichting te letten, zodat regen niet naar binnenwaait. Koop je een kleinere konijnenkooi dan is het te overwegen om een extra ren aan te schaffen. Dan heb je de mogelijkheid om je konijn daar regelmatig los in te laten lopen en creëer je daarmee meer bewegingsruimte.

Heb je verder alle benodigdheden al in huis voor je konijn? Bij ons kan je ook terecht voor konijnenvoeding, bodembedekking en transportmiddelen. Op het gebied van verzorging bieden wij als online dierenwinkel eveneens een breed scala aan producten voor knaagdieren, zoals konijnen. Wij leveren snel en vanuit voorraad.