KOOIEN EN STANDAARDS

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 57

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 57

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Vogelkooi

Ben je van plan om vogels te houden, zoals parkieten of misschien wel een papegaai? Een goede huisvesting is van groot belang om je vogels een comfortabel leven te bieden. Daarbij is het belangrijk om op basis van het type vogel de keuze voor een vogelkooi te maken. Zo hebben wij voor de huisvesting van je papegaai een papegaaienkooi in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Elke vogel heeft zo zijn eigen behoeftes met bijvoorbeeld horizontale of verticale spijlen. In ons assortiment is een uitgebreid aanbod met vogelkooien beschikbaar, zodat je altijd tot de beste keuze komt.

Formaat van de kooi en vogelsoort

Het formaat van de kooi voor je vogel is van levensbelang om je huisdier vrolijk en gezond te laten zijn. Zo geldt voor de huisvesting van parkieten dat een brede en rechthoekige kooi een ideale keuze is. Horizontale spijlen zijn prettig voor je parkiet, want deze vogelsoort houdt ervan om te klimmen. Heb je een papegaai dan vindt je vogel het fijn om in een hoge papegaaienkooi te zitten en het liefst met een vrije verdieping er bovenop. Heb je een kanarie? Dan is het belangrijk een kooi te kopen waar de spijlen niet te ver uit elkaar staan en die verticaal zijn. Een afmeting van 50 bij 30 bij 40 m is voor kanaries al voldoende, maar wat groter is natuurlijk altijd beter. De beschikbare ruimte in de kooi heeft namelijk invloed op het welzijn.

Kooi voor je papegaai

Een papegaaienkooi is van een ander formaat dan die voor een parkiet of kanarie. Papegaaien moeten alle ruimte hebben om zich te bewegen. Dat betekent onder meer dat je papegaai de ruimte heeft om de vleugels volledig uit te slaan. Het is voor deze vogelsoort aan te raden om een zo groot mogelijk kooi te kopen. Uiteraard is het ook van belang om je papegaai regelmatig uit de kooi te halen en meer vrijheid te bieden. Wij hebben in ons assortiment onder meer papegaaienkooien die je aan de bovenzijde openzet. Zo heeft je papegaai zelf de keuze om in de kooi te blijven of de vrijheid te kiezen. De kooi is uiteraard weer te sluiten als je er zelf niet bij bent of de deur uitgaat.

Speeltjes in de vogelkooi

Het is voor vogels belangrijk om hen verschillende soorten van vermaak te bieden. Dat is natuurlijk al mogelijk door hen lekkere vogelsnacks voor te zetten. Daarnaast zijn er voor vogels allerlei vogelspeeltjes verkrijgbaar die het leven leuker maken. Zo vinden parkieten het geweldig als er een spiegeltje in de kooi hangt. Dan lijkt het net alsof er een soortgenoot aanwezig is. Ook een belletje doet altijd goed en een waterbakje vinden ze eveneens fijn. In ons assortiment heb je ook de mogelijkheid om papegaaienspeelgoed te kopen. Het is voor je papegaai belangrijk actief te zijn en daar hebben wij de perfecte speeltjes voor beschikbaar. Let wel op bij het ophangen van speelgoed in de papegaaienkooi dat het niet in de weg zit als je vogel de vleugels spreidt. Bestel naast de vogelkooi meteen speeltjes voor je vogel en koop er ook alvast wat snacks bij.